Network Menu

Välkommen till SWEAs världsmöte 2015 i Arizona!

Den 15-18 oktober 2015 är det dags för SWEA Internationals världsmöte i Scottsdale, Arizona.

Logo SWEA VM-2015-Lg

Logo SWEA VM-2015-Lg

Arrangörer är SWEA Arizona som i kombination med våra möten erbjuder intressanta program och efterresor som förhoppningsvis kommer att locka er nyfikenhet. Kom och upplev Arizonas vackra och spännande ökenlandskap och samtidigt får du träffa Sweor från hela världen!

Scottsdale grundades 1888 och de första invånarna idkade jordbruk och boskapsskötsel. Staden är omgiven av flera indianreservat där vi kan besöka bl.a.kasinon. Indianernas förfäder, Hohokam, bodde i området för 4000 år sedan. De byggde kanaler för bevattning i området och därför var det idealiskt för jordbruk när nybyggarna kom. De nyinflyttade bönderna planterade citrusfrukter, majs, bomull och andra grödor. Utanför staden etablerades stora boskapsrancher. Så småningom upptäckte fler och fler staden med det soliga och varma klimatet och efter andra världskriget började den stora inflyttningen att ske. Idag har Scottsdale 225 000 invånare och har vuxit ihop med Phoenix. Flygplatsen, Phoenix Sky Harbor, ligger ca 20 minuter från Scottsdale. Medeltemperaturen i mitten av oktober är 83F (+28C) på dagen och 60F (+15C) på natten. Under oktober skiner solen i Scottsdale 90 % av tiden.

Vi har bokat konferensen på Hotel Valley Ho, hotelvalleyho.com, som ligger centralt i Old Town Scottsdale. Det är ett historiskt hotell, det första året-runt-hotellet som öppnades i staden.  Det är byggt 1956 i 50-tals stil av ett par från Los Angeles. Det blev snabbt en populär tillflykt för Hollywoodeliten, när de ville komma bort från fotograferna. Hotellet är nyrenoverat till sin ursprungliga stil och vi tror att det kommer att bli ett väldigt trevligt konferenshotell. För de som vill betala lite mindre per natt har vi två andra hotell inom gångavstånd, Extended Stay America och Travelodge. Båda hotellen ligger mycket nära hotel Valley HO i Old Town Scottsdale. (OBS! Det tidigare alternativet, El Dorado Suites, är inte längre ett alternativ).

Ankomst för deltagarna är onsdag eller torsdag och det kommer att finnas lokala Sweor på Hotel Valley Ho redan på onsdagen, som välkomnar och ger tips om restauranger. Från torsdag kommer det att finnas värdinnor på hotellet. Vi kommer även att under torsdagen arrangera några utflykter och på kvällen blir det mingel på Hotel Valley Ho.

Fredagen ägnas åt regionmöten med förmöte för avdelningsordföranden och eventuellt inbjudna samt eftermiddagens årsmöte där alla är välkomna att vara med. De som inte är med på regionmöten erbjuds trevliga utflykter. På fredagkvällen tar vi på oss jeans och boots och går på cowboyrestaurang.

Till världsmötet på lördagen är alla hjärtligt välkomna. Även denna dag erbjuds ett utflyktsprogram för dem som vill uppleva staden och omgivningen. På lördagkvällen blir det traditionell festafton med underhållning.

Det finns mycket att göra i Scottsdale. Staden är känd för sitt vackra väder, vackra ökenberg, golfbanor, Westernkultur, indianhistoria, spa resorts och naturupplevelser. I Old Town Scottsdale kan man promenera till konstgallerier, museer, affärer och restauranger. Där finns också en gratis buss som går runt Old Town. scottsdaledowntown.com

Om ni har tid planera gärna in egna aktiviteter före och efter mötet. Hotel Valley Ho kommer att erbjuda konferenspriset tre nätter innan och tre nätter efter konferensen. Hotellet har också ett fantastiskt spa där de kommer att erbjuda oss specialpriser under vistelsen, vhspa.com. Kontakta concierge på Hotel Valley Ho om ni vill veta mer om deras golfpaket eller stanna kvar på Hotel Valley Ho och njuta av hotellets härlig pool.

Vi kommer att erbjuda följande dags- och halvdagsutflykter i omgivningarna:

Vi kommer att erbjuda fem efterresor:

Detaljerad information om Arizona, Scottsdale, programmet, utflykterna och efterresorna finns här på VM webbplatsen. Här kan du också läsa mer om Arizona och Scottsdale: arizonaguide.com och experiencescottsdale.com

För frågor kontakta oss via KONTAKT sidan.